Finans Nyhet

Serendipitys fastighetsbolag gör storaffär i Strängnäs

Taggar i artikeln

Serendipity
Keyvan Houshmand, Serendipity, S. Property GroupKeyvan Houshmand, Serendipity, S. Property Group
"Detta är en rejäl satsning som även omfattar ett långtgående exploateringsansvar och åtagande att vi ska leverera infrastruktur i form av 30 000 kvadratmeter vägar, avlopp och mycket annat. Detta är ungefär som delar av Steninge slottsby var för fem-tio år sedan", säger Keyvan Houshmand till Realtid.
Publicerad

Serendipitys fastighetsbolag S. Property Group gör nu sin första storaffär under egen balansräkning. Det handlar om att bygga ett helt nytt samhälle utanför Strängnäs.

Anders Frick

För drygt ett år sedan satsade det hajpade innovationsbolaget Serendipity på fastighetsinvesteringar under det då nya varumärket S. Property Group.

I dag meddelar bolaget att man köper mark av Åkers Krutbruk Fastigheter och ska utveckla det nya samhället Brobyholm i Strängnäs kommun, tillsammans med Obos, Aros Bostad och Vernum. Satsningen innebär samtidigt att S. Property Group startar ett tredje verksamhetsområde, i eget dotterbolag, med fokus på stadsutveckling. Sedan tidigare har bolaget två dotterbolag, Botello och Samfastigheter, som på olika sätt också är involverade i affären.

Brobyholm består av totalt 50 hektar, men den nu aktuella affären fokuserar främst på 100 000 kvadratmeter där 500 bostäder, förskola, äldreboende och ett besökscentrum ska placeras. Keyvan Houshmand, Founding Partner på S. Property Group, vill inte uppge något exakt värde på affären.

Annons

Pengarna kommer från den egna balansräkningen genom tidigare försäljningar, men även genom banklån i Svea Bank samt att man direkt säljer vissa delar vidare till Obos, Aros Bostad och Vernum.

– Detta är en rejäl satsning som även omfattar ett långtgående exploateringsansvar och åtagande att vi ska leverera infrastruktur i form av 30 000 kvadratmeter vägar, avlopp och mycket annat. Detta är ungefär som delar av Steninge slottsby var för fem-tio år sedan, säger Keyvan Houshmand till Realtid.

Åkers Krutbruk Fastigheter köpte hela området 2017, inledde arbetet med detaljplanen 2018 i samverkan med Strängnäs kommun. Tillsammans med S. Property Group och kommunen har man nu ett gemensamt ansvar för att driva utvecklingen i området, vilket även inkluderar att utveckla områdets företagspark med ett par hundra nya arbetsplatser.

Annons

– Vi tror att det är viktigt med ett växelspel mellan bostäder och arbetsplatser och försöker nu att utveckla detta i takt i området, säger Rolf Dickson Könberg, partner på Åkers Krutbruk Fastigheter, till Realtid.

Annons