FinansNyhet

Serendipity satsar på fastigheter

Huvudpersonerna bakom S. Property Group är vd Keyvan Houshmand, Douglas Lundholm vd Botello, Poyan Katebi, vd Samfastigheter samt Ghader Mehravaran Navier, partner. Foto: S. Property Group
Publicerad

Det hajpade innovationsbolaget Serendipity skapar ett nytt varumärke och satsar på fastighetsinvesteringar.

Anders Frick

Serendipity grundades av superentreprenörerna Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya, med Kamjar Hajabdolahi som chef för uppköp och förvärv. För ungefär tre år sedan delades bolaget och Kamjar Hajabdolahi köpte varumärket. Nu satsar Serendipity på fastighetsinvesteringar under ett nytt varumärke, S. Property Group.

– Vi ser att fastighetsbranschen är väldigt konservativ och att man kan lösa väldigt många problem genom nya affärsidéer och produkter. Det finns mängder med stora kunder och smarta tekniska lösningar som de stora fastighetsbolagen inte prioriterar, säger Keyvan Houshmand, vd och grundare av S. Property Group, till Realtid.

Rent konkret fokuserar S. Property Group på tre dotterbolag; Samfastigheter, som är inriktat mot LSS-boende, Botello, som hjälper villaägare att hyra ut Attefallshus på sin tomt, samt ett tredje bolag som ännu inte har bildats och därmed inte har något namn men som ska bygga tillfälliga bostäder på kommersiella fastighetsägares tomter.

Annons

– Lagen om Attefallshus har funnits ett tag, men få har utnyttjat den – trots att det är bra ekonomi i ett Attefallshus när det väl är på plats. För stora fastighetsjättar är detta för små case att ta sig an, men genom Botello tar vi oss an detta, säger Keyvan Houshmand.

Keyvan Houshmand berättar att en snittkund investerar 150 000 kronor i sitt eget hus och att Botello hittills har tecknat ca 30-40 avtal. Vid årsskiftet är ambitionen att antalet kontrakt ska vara 100 och därefter ska 200 Attefallshus per år sättas upp i bolagets regi.

– Initialt handlar det främst om Stockholmsområdet, men i takt med att vi växer så kommer vi även att expandera geografiskt, framförallt till Uppsala, Göteborg, Malmö och de andra stora studentstäderna, säger han.

Annons

Liknande geografiska expansionsplaner finns för det, än så länge, namnlösa dotterbolaget, men där har man av naturliga skäl inte ännu tecknat några kontrakt.

– Vi använder ett lagrum som ger möjlighet att bygga tillfälliga bostäder på mark som tillhör kommersiella fastighetsägare. Planen är att söka statligt investeringsstöd vilket gör att vi kommer att kunna erbjuda subventionerade hyror. Vi har dialog med ett antal stora operatörer och upplever ett intresse som gör att jag räknar med att vi snart kommer att gå i hamn med våra första kontrakt där, säger Keyvan Houshmand.

För dotterbolaget Samfastigheter är planen att inom tre år ha ett fastighetsbestånd inom LSS-fastigheter till ett värde om 1 miljard kronor. Samfastigheter har därför nyligen gjort flera rekryteringar av nyckelpersoner och tog förra året in 50 miljoner kronor från Serendipity-grundaren Saeid Esmaeilzadeh.

Annons

Huvudpersonerna bakom S. Property Group är vd Keyvan Houshmand, Douglas Lundholm vd Botello, Poyan Katebi, vd Samfastigheter samt Ghader Mehravaran Navier, partner.

Annons