FinansNyhet

Selin öppen för fler investeringar inom foodtech

Erik Sellin LohiloErik Sellin Lohilo
Erik Selin. Foto: Collector
Publicerad

Erik Selin, som precis investerat i funktionella matbolaget Lohilo Foods, kan tänka sig fler investeringar inom foodtech, säger han till Realtid.

Marlène Sellebråten

Som Realtid tidigare rapporterat har Erik Selin investerat i Foodtech-bolaget Lohilo Foods. Att fastighetsmiljardären kom i kontakt med Lohiho var lite av en slump, säger han till Realtid.

– Jag tycker själv så mycket om den glassen. Jag tränar med en PT som alltid påpekar att man ska äta bättre. Då började jag köpa den glassen och tänkte att  det här skulle bli bra. Hade jag inte ätit glassen, hade jag inte reagerat på det, säger han.

Bolaget är en bra investering, enligt Selin:

Annons

– Det är förstås också ett fint företag med bra tillväxt och lönsamhet. Köp aktie och köp glassen, säger han.

Erik Selins innehav i Lohilo Foods ska uppgå till cirka fem procent efter Lohilos nyemission.

Tänkbart med fler investeringar inom foodtech
 
Erik Selin bekräftar inte någon eventuellt pågående affär men säger att han är öppen för fler förvärv inom foodtech.

Annons

– Om det är sådana fina varumärken så kan det vara intressant.

Tidigare i september köpte Selin upp den Göteborgsbaserade resebyrån STS Educations konkursbo, tillsammans med bolagets tidigare ägare. Även i det fallet så styrde hjärtat beslutet att rädda STS, säger han.

– Det var främst med hjärtat vi köpte ut delar av STS Hjärta, men jag tror att det kan bli jättebra och att det finns goda möjligheter. Det är också lite av en chansning om Corona inte lägger sig.

Annons

Att investeringar som nyligen genomförts, i synnerhet foodtech-bolaget Lohilo Foods och resebyrån STS Education, indikerar ett mål att diversifiera investeringsportföljen förnekar han däremot.  

– Egentligen inte, säger Selin.

Erik Selins favorit är Strawberry White.

Annons