Annons

Annons

Segulah köper småländska Pelly Group

Riskkapitalbolaget Segulah köper det småländska företaget Pelly Group AB från Fouriertransform och minoritetsägare.

Pelly är en ledande leverantör och producent av produkter och lösningar till köks- och förvaringsindustrin med en omsättning på cirka 450 miljoner kronor. Bolaget verkar under varumärkena Pelly, Mirro och LG Collection. Pelly grundades 1947, har drygt 300 anställda och har sitt huvudkontor i Jönköping med produktion i Kaunas (Litauen), Hillerstorp och Nässjö.

– Vi är mycket nöjda med den här investeringen. Segulah har en lång tradition av investeringar i småländska bolag. Pelly är en stark nischaktör inom en marknad med god tillväxt. Vi ser flertalet möjligheter att växa bolaget vidare under vår innehavstid, både organiskt och genom förvärv, säger Sebastian Ehrnrooth  Managing Partner på Segulah, i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Segulah i att vidareutveckla och fortsätta växa verksamheten, säger Stefan Jarbratt, VD för Pelly.

Annons

Annons

Segulah kommer att utse Lars Brodd till styrelseordförande. Lars är industriell rådgivare till Segulah och har varit ordförande i flera tidigare framgångsrika investeringar inom verkstadsindustrin.

Förvärvet blir den sjätte investeringen för Segulah V L.P.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons