Annons

Annons

Securitas förvärvar risk management-tillgångar i USA

Securitas dotterbolag Securitas Critical Infrastructure Services har ingått avtal om att förvärva vissa av MSM Security Services LLCs tillgångar inom området utredning och bakgrundskontroller. Köpeskillingen uppgår till cirka 102 miljoner kronor.  

Securitas Critical Infrastructure Services, Inc är ett oberoende amerikanskt dotterbolag till Securitas AB som är specialiserat på att erbjuda ett brett utbud av säkerhetstjänster till federala myndigheter, flyg- och försvarsindustrin och federalt reglerade energi- och flygplatsanläggningar.

Köpet kommer att utöka SCISs affärsverksamhet inom området federala bakgrundskontroller och det förväntas bidra till ökad årlig försäljning om 140 miljoner kronor.

– De senaste åren har SCIS under Kevins ledarskap utökat sitt tjänsteutbud till att omfatta federala bakgrundskontroller. Förvärvet kommer att bredda utbudet av tjänster i SCISs utredningsdel och utgöra en bredare bas att fortsätta tillväxten från i framtiden, säger Tony Sabatino, Executive Vice President, Security Services North America, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Förvärvet förväntas slutföras efter myndighetsgodkännande, vilket väntas ske under tredje kvartalet 2019.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons