SEB tar upp kampen med Avanza och Nordnet och sänker bankens courtageavgift på aktieaffärer rejält. Foto: Press och Pixabay
Bank

SEB rekordsänker courtageavgift

Banken har sänkt sitt minimicourtage för aktieaffärer till 20 kronor. "Våra kunder vill ha enkelhet och låga avgifter", säger Martin Carell, affärsansvarig för SEB:s sparerbjudande, till Privata Affärer.

Uppdaterad 2018-03-21
Publicerad 2018-03-21

SEB har tidigare tagit ut en courtageavgift på minst 69 kronor för en aktieaffär.

Nischade onlinebankerna och nätmäklarna Avanza och Nordnet har istället haft ett minimicourtage på 39 kronor för affärer upp till drygt 15.000 kronor, rapporterar Privata Affärer.

Men nu tar SEB upp kampen med utmanarna och sänker sitt minimicourtage för aktieaffärer till 20 kronor. En annan storbank, Nordea sänkte redan i fjol sitt courtage till 0,06 procent av köp- eller säljbelopp och till ett minimicourtage på 1 kronor. Men SEB har alltså istället lagt sig på 0,09 procent och 20 kronor. 

– Vi har frågat våra kunder vad som är viktigast för dem när det gäller kostnaderna för aktiehandel. Och de har svarat enkelhet och låga avgifter, säger Martin Carell, affärsansvarig för SEB:s sparerbjudande, till Privata Affärer.

Swedbanks och Handelsbankens minimicourtage ligger på 99 kronor, enligt tidningens uppgifter. 

Platsannonser