FinansNyhet

SEB och Tink fördjupar app-samarbete

SEB investerade 36 miljoner kronor i appen Tink förr året. Foto: Tink/Pressbild
Publicerad

Tinks kunder ska nu även kunna utföra vissa bankärenden direkt i appen. "Vi ser inte fintech-bolag som motståndare", säger Per Långsved på SEB.

David Gustavsson

Per Långsved på SEB.

Tink vill ge sina användare bättre koll på sin ekonomi. De kan bland annat jämföra snittbolåneräntor och se vad de ligger på i närområdet.

I maj förra året gick SEB in med 36 miljoner kronor i appen, vilket Realtid.se tidigare rapporterat om. Nu fördjupas samarbetet som även inkluderar SBAB, kreditkortsbolagen American Express och den spanska banken Santander. Förra året investerade även Sven Hagströmers investmentbolag Creades 49 miljoner kronor i appen.

Annons

"Tillsammans lanserar vi idag möjligheten att flytta ditt bolån för att få en bättre boränta och att öppna ett sparkonto med sparränta hos någon av våra partners", skriver Tink på sin blogg.

– Det låg i korten redan från början när vi inledde samarbetet. Vi vill se vilka möjligheter det finns mellan fintech-bolag och mer etablerade finansiella aktörer istället för att se varandra som motståndare, säger Per Långsved, head of personal banking & product areas på SEB, till Realtid.se.

Han menar att kunden alltid står i fokus och att det finns stora möjligheter att förbättra kundupplevelsen med hjälp av innovativa finansiella lösningar.

Annons

– Vi såg tidigt stor potential i nya aktörer. Och här är troligen inte det sista fintech-samarbetet som vi kommer att få se, säger Per Långsved.

Till att börja med ska Tinks användare kunna flytta sitt sparkonto till SBAB eller Collector – och sitt bolån till SEB eller SBAB. Inom kort ska man även kunna ansöka om privaltlån och kreditkort via appen.

– Tink tittar på kunden och ser vad den betalar i dag för sitt bolån och ger sedan två erbjudanden från SEB och SBAB, säger Per Långsved.

Annons

Han tillägger att SEB nu också förbättrar sin egen bankapp. Bland annat med hjälp av den teknik som ligger bakom Tink.

Annons