FinansNyhet

Seamless tecknar avtal med spanskt kreditinstitut

Publicerad

Seamless-ägda MeaWallet ska leverera teknik för kontaktlösa kortbetalningar till spanska kreditinstitutet Oney España.

Realtid.se

Ursprungligen norska fintech-startupen MeaWallet är sedan 2016 ett helägt dotterbolag inom svenska Seamless-koncernen, som säljer olika typer av fintech- och it-lösningar.

Senaste tiden har MeaWallet landat flera avtal; bland annat med en ungersk och en bulgarisk bank. Något Realtid.se berättat om tidigare.

Nu har bolaget även inlett ett samarbete med spanska kreditinstitutet Oneys kunder. MeaWallet ska leverera teknik för kontaktlösa kortbetalningar via Oneys app. Avtalets ordervärde ligger på mellan 200.000-350 000 euro över en treårsperiod.

Oney España är ett spanskt kreditinstitut som i huvudsak erbjuder kreditkort och konsumentlån.

Stormig höst för Seamless

Det har stormat mycket kring Seamless de senaste månaderna. Bakslagen har avlöst varandra och kulminerade med en husrannsakan av EBM på fredagseftermiddagen den 20 oktober. Tillslaget var, enligt Dagens Industri, en följd av att en ledamot i bolaget genomfört en en kontroversiell aktieförsäljning på drygt 580.000 kronor.

Försäljningen ska ha genomförts en vecka innan bolaget annonserade en nyemission, med följden att Seamless-aktien – som handlas på First North –rasade med närmare 50 procent i mitten på oktober. Ingen ska ha anhållits i samband med husrannaskan, enligt tidningen.

I oktober tappade även Seamless sin IR-chef Martin N. Larsson som av oklara skäl, slutade på egen begäran. Samma dag meddelade styrelsen även att den vill avveckla eller sälja det påkostade flaggskeppet Seqr som patentstriden med Accumulate kretsat kring. Styrelsen uppgav också att den öppnar också för en nyemission för att tillföra Seamless 100 miljoner kronor.

”Övervägandet att avveckla Seqr bygger på en grundlig analys av konkurrensfördelar och faktorer av betydelse för högsta sannolikhet för framgång. Genom att avveckla det kostnadskrävande B2C-erbjudandet skulle bolaget både kunna tidigarelägga övergången till vinst och fokusera på de aktiviteter där konkurrensfördelarna är mest uppenbara och hållbara”, skrev styrelsen då

Annons