Annons

Annons

Sdiptech förvärvar KSS

Sdiptech förvärvar KSS Klimat- & Styrsystem för 155,7 miljoner kronor.

Sdiptech meddelade sent i fredags att man tecknat avtal om förvärv av KSS Klimat- & Styrsystem AB. Detta förvärv utgör ett av de två intentionsavtal som Sdiptech tidigare kommunicerat, framgår det av pressmeddelandet. Förvärvet förväntas slutföras under de kommande veckorna. 

Bolaget värderas till 123,6 miljoner kronor vid övertagandet. Köpeskillingen kommer maximalt att uppgå till 156 miljoner kronor. Detta
beroende på framtida resultatbaserade tilläggsköpeskillingar under kommande fyra år, enligt pressmeddelandet.

- KSS har under många år uppvisat en fin tillväxt och vi ser ett välskött bolag med utsikter att fortsätta leverera fortsatt tillväxt. Fastighetsautomation är ett område som passar mycket väl in i Sdiptechs fokus på urban infrastruktur och det är ett segment inom infrastruktur som vi bedömer har god potential, säger Sdoptechs vd i en kommenterar.

Annons

Annons

KSS konstruerar, programmerar, installerar och driftsätter styr- och övervakningssystem för fastighetsautomation, med fokus på styrning av inomhusklimat och ventilation. I tillägg till dessa nyinstallationer utför KSS även service och systemanpassningar på befintliga installationer. Under det senaste brutna räkenskapsåret uppgick nettoomsättningen till cirka 88 miljoner kronor och rörelseresultatet till cirka 12 miljoner kronor.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons