Michael Hansen, grundare av Capcito och Dan Ouchterlony, Investment Manager på Schibsted Growth, blir styrelsekollegor när Schibstedt blir ny delägare i fintech-bolaget.
Finans

Schibsted och Ventech investerar i fintech-bolag

Fintechbolaget Capcito tar in 74 miljoner för att expandera – Schibsted och Ventech går in med finansiering och tar plats i styrelsen.

Uppdaterad 2019-09-04
Publicerad 2019-09-04

Capcito Finance är ett snabbväxande fintechbolag som automatiserar lån och finansiering till företag, med en helt digital produkt.

Nu har bolaget stängt sin tredje runda på sammanlagt 74 miljoner kronor. Schibsted Growth och Ventech träder in som nya delägare och ansluter till de befintliga delägarna SEB Venture Capital och Collector Ventures.

– Både Ventech och Schibsted har fokus på tillväxt och är mycket erfarna investerare i tillväxtbolag. Schibsted vet hur man bygger varumärke internationellt. Ventech, en av Europas mer erfarna VCs har närvaro ute i Europa och kan stödja oss i vår expansionsresa. Därför är vi extra glada att kunna stärka vår styrelse med Dan Ouchterlony (Schibsted Growth) och Tero Menander (Ventech), säger Michael Hansen, grundare av Capcito Finance.

Varför tar ni in mer pengar? 
– Vi tar in mer pengar för att kunna investera ytterligare i vår automatiserade teknikplattform och påbörja en internationell expansion. Vi vill framförallt växa i Europa. 

Capcito, som grundades 2015, har vuxit kraftigt det senaste året. 

–  Vi har ökat antalet aktiva kunder med 500 procent och det inom en bransch med allt hårdare konkurrens. Totalt har vi hjälpt svenska företag med cirka 800 miljoner kronor i finansiering, säger Michael Hansen.

Capcitos kreditbedömning är automatiserad, vilket innebär att låneutrymme räknas ut automatiskt baserat på realtidsdata från faktura- eller bokföringsprogram. 6000 företag har hittills kopplat sitt program till Capcito och har därmed en tillgänglig kredit som uppdateras i realtid – och som bara kostar när den används.

 

Platsannonser