Ola Gunnarsson lämnar posten som vd på SBC.
Fastigheter

SBC:s vd avgår

Vd och koncernchef Ola Gunnarsson lämnar SBC. Rekryteringsprocessen efter ny vd är påbörjad meddelar bostadsbolaget.

Uppdaterad 2019-08-12
Publicerad 2019-08-12

Ola Gunnarsson, vd och koncernchef i SBC Sveriges Bostadsrättscentrum har på egen begäran valt att lämna sin anställning i SBC efter endast två år på sin position, enligt ett pressmeddelande.

Rekryteringsprocessen att utse en ny vd är påbörjad och Ola Gunnarsson kvarstår i sin befattning tills vidare under uppsägningstiden, framgår det.

– Ola har mycket framgångsrikt drivit företagets finansiella och operativa arbete, för att utveckla SBC till ett ledande, stabilt och lönsamt bolag inom bostadsrättsförvaltning. Han har förtjänstfullt bidragit till den goda utvecklingen av koncernen. Jag tackar honom för hans gedigna arbete inom SBC-koncernen när han nu lämnar, säger Stefan Jakobsson, styrelseordförande SBC.

Så sent i mars fick SBC en ny storägare när Fidelio Capital förvärvade motsvarande 56,8 procent av aktierna och rösterna från Miselle, Tantal Investment och Triega. Samtidigt förvärvade den norska bostadsv´byggaren Obos motsvarande 39,6 procent av samtliga aktier och röster i SBC, vid ett misslyckat erbjudande till aktieägarna där Obos hade räknat med fler aktier i bolaget.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in