Fastigheter

SBB säljer till Offentliga Hus

SBB har tecknat avtal med Offentliga Hus avseende försäljning av fastigheten Södertälje Fjärilen 22. Affären är ovillkorad och sker genom bolagsförvärv. Frånträde sker den 1 december 2020.

Publicerad 2020-11-06

Den uthyrningsbara arean uppgår till närmare 5 600 kvadratmeter och består av lokaler för offentlig verksamhet. Fastigheten är fullt uthyrd till Skatteverket och Arbetsförmedlingen. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 151 miljoner kronor, vilket är i linje med senaste kvartalsvärdering. Preliminära köpeskillingen för aktierna är 49,7 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
 
– Förvärvet utgör ett bra komplement till Offentliga Hus starka regionala kluster i Södertälje och ligger ett stenkast från Södertälje Science Park där Offentliga Hus är den enskilt största fastighetsägaren. Detta förvärv ligger helt i linje med vår strategi, att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter inom segmenten skola & utbildning, vård & omsorg samt offentliga kontor med starka kassaflöden, säger Johan Bråkenhielm, COO på Offentliga Hus, i en presskommentar.

Platsannonser

Logga in