Fastigheter

SBB köper fastigheter för 540 miljoner kronor i Danmark

”Det är spännande att vi nu etablerar oss i Danmark”, säger vd Ilija Batljan och uppger att bolaget tittar på fler förvärv.

Publicerad 2019-05-16

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, har tecknat avsiktsförklaringar om förvärv av sex fastigheter i Danmark i Köpenhamns- och Århusregionerna, enligt ett pressmeddelande.

– Det är spännande att vi nu etablerar oss i Danmark och därmed får exponering mot alla de nordiska välfärdsstaterna samtidigt som vi tittar på förvärv av ytterligare samhällsfastigheter på den danska marknaden, säger Ilija Batljan, VD och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Fastighetsvärdet på de nu förvärvade fastigheterna uppgår till 540 miljoner kronor.

Den totala uthyrbara arean uppgår till cirka 34 000 kvadratmeter varav en skolfastighet om cirka 3 400 kvadratmeter i Köpenhamnsregionen har redan tillträtts.

De totala hyresintäkterna för fastigheterna uppgår till cirka 39 miljoner kronor med ett driftnetto på cirka 36 miljoner kronor. 

Genomsnittlig löptid på kontrakten i portföljen är cirka nio år. 

Fastigheterna som alla är uthyrda till offentligt finansierade verksamheter ligger i attraktiva kommunikationslägen i Danmarks två storstadsregioner, framgår det av pressmeddelandet.

Tillträden bedöms ske under sommaren 2019.

SBB:s rådgivare i den redan avslutade transaktionen har varit Rubik Properties, och Bech-Bruun Advokatpartnerselskab.

Platsannonser