Ilija Batljan, SBB:s vd.
Fastigheter

SBB: 1,2 miljarder kronor i årliga intäkter från äldreboende och LSS

SBB säkrar ytterligare 94 miljoner kronor i hyresintäkter med en genomsnittlig kontraktslängd om 18,5 år, varav 63 miljoner kronor från äldreboenden och 31 miljoner kronor från utbildning

Uppdaterad 2021-05-31
Publicerad 2021-05-31

SBB tillträder i dagarna ett äldreboende i Ängelholm och byggstartade nyligen ett äldreboende i Östersund. Samtidigt slutför SBB en investering i en ny skola och förskola i Haninge med Haninge kommun som hyresgäst. Utöver detta pågår sedan tidigare nybyggnation av äldreboenden i Borlänge och Göteborg. 

Samtliga projekt, med ett hyresvärde om cirka 94 miljoner kronor, kommer att vara färdigställda och inflyttade under de kommande 18 månaderna. 87 procent av hyresvärdet ska betalas av kommunala hyresgäster. Det framgår av ett pressmeddelande.

I slutet av det här kvartalet kommer inflyttning ha skett avseende två projekt som genererar motsvarande 40 miljoner kronor i hyresvärde.

– Med dessa nya kontrakt passerar vi 1,2 miljarder kronor i årliga intäkter från äldreboende och LSS. Vår stora byggrättsportfölj skapar ytterligare möjligheter för att i förtid uppnå målet om en dubblering av hyresintäkter från äldreboenden och LSS till 1,6 miljarder kronor år 2025, säger SBB:s affärsutvecklingschef, Oscar Lekander, i en skriftlig kommentar.

Platsannonser

Logga in