Bank

SBAB:s riskchef går till Svensk Exportkredit

Peter Svensén lämnar rollen som Chief Risk Officer (CRO) på SBAB och går till en tjänst som CRO på Svensk Exportkredit

Uppdaterad 2019-05-07
Publicerad 2019-05-07

Peter Svensén, som ingår i SBAB:s företagsledning och har varit anställd sedan 2012, lämnar banken på egen begäran för att bli CRO på SEK. 

Han fortsätter arbeta precis som vanligt på SBAB under hela sin uppsägningstid fram till att han påbörjar sin nya tjänst på SEK den 28:e oktober.

– Mycket tråkigt för SBAB, men samtidigt förstår jag att det är spännande att efter sju år byta till en helt annan typ av verksamhet. Jag önskar Peter all lycka till på SEK. Rekrytering av ny CRO påbörjas omgående, säger Klas Danielsson, vd SBAB.

Peter Svensén har även sedan tidigare erfarenhet av att jobba med riskhantering som konsult på Oliver Wyman och KPMG.

– Jag är väldigt glad att Peter Svensén har valt att börja hos oss. Riskhantering är en grundbult i SEK:s verksamhet och Peter har en stor erfarenhet av att arbeta med samtliga riskslag men en särskilt djup kompetens inom kreditrisk vilket är positivt då SEK nu växer med nya kunder inom segmentet medelstora företag, säger Catrin Fransson, vd på SEK.

Förutom att Peter Svensén kommer att leda SEK:s riskfunktion med cirka 30 medarbetare  kommer han att ingå i SEK:s företagsledning och rapportera direkt till vd. Svensén tillträder sin tjänst senast den 28:e oktober.

Platsannonser