Savills vd går till D. Carnegie & Co.

UPPDATERAD. Ulf Nilsson tar vd-stolen i det anrika bolaget som nyligen blev ett fastighetsbolag.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2013-10-04

Savills vd lämnar bolaget för att bli vd i D. Carnegie & Co. Det skriver Fastighetsvärlden. Savills medarbetare informerades om nyheten under morgonen.

I början av september blev det klart att Stendörren tar över D.Carnegie som nu satsar på att bli ett stort fastighetsbolag med inriktning på miljonprogram. Bolaget förbereder även en notering på Nasdaqs First North-lista.

– Jag har under flera år arbetat med rådgivning till Stendörren, och nu under sommaren intensivt med den affär där Stendörren via en apportemission av fastigheter blir största ägare i D Carnegie. I samband med slutförandet av den affären fick jag frågan om VD-jobbet, och det känns som ett väldigt spännande uppdrag, säger Ulf Nilsson till Fastighetsvärlden.

Ulf Nilsson ersätter Ronald Bengtsson som är nuvarande vd i D. Carnegie och som har lett arbetet med att göra om bolaget till ett fastighetsbolag.

– I och med att bolaget nu får en ny inriktning så är det dags för mig att lämna. Jag tycker att Ulf Nilsson är ett utmärkt val att driva bolaget vidare, säger Ronald Bengtsson till Realtid.se

Ulf Nilsson kom till Savills år 2005 när bolaget köpte majoriteten i Tufvesson & Partners. Han utsågs till vd år 2010.

– Vi önskar Ulf stort lycka till i hans nya roll och tackar honom för hans insatser på Savills under de senaste åren. Ulf har framgångsrikt skapat tillväxt i företaget och, framför allt, förstärkt våra transaktions- och förvaltningsdelar genom strategiska beslut. Vi är mycket glada över att Anders har tagit sig an rollen och hyser inga tvivel om att han kommer göra ett utmärkt jobb i att leda teamet, säger Borja Sierra, vd för Savills Europe, i en kommentar.

Savills har utsett Anders Nyström till tillförordnad vd.

Platsannonser

Logga in