Utmärkelse

Savelends vd nominerad till Årets unga grundare 2020

Savelend Credit Group grundare och vd Ludwig Pettersson är en av tio nominerade till utmärkelsen Årets unga grundare.

Publicerad 2020-05-04

Ludwig Pettersson nominerades för sin idé att med Savelend koppla ihop investerare på alla nivåer med privatpersoner och företag som är i behov av likviditet och andra former av finansieringshjälp. Visionen är vara Sveriges främsta och mest pålitliga tjänsteleverantör av automatiserade system för att effektivisera kundernas ekonomi. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det är fantastiskt roligt att få erkännande för något jag brinner för och har lyckats att förverkliga,  säger Ludwig Pettersson i en skriftlig kommentar. 

– Vi är bara i början av en väldigt spännande resa, men vi märker redan nu att fler och fler intresserar sig för det vi gör. En sån här nominering ger mig ännu mer motivation att jobba vidare tillsammans med mitt team, för att bli ännu bättre och konkurrenskraftigare.

Utmärkelsen Årets Unga Grundare har delats ut i över tio år, och ges till en entreprenör för "deras förmåga att utveckla produkter och tjänster som sysselsätter människor, samt bidrar till nytta för kunden. Årets Unga Grundare har potential att bygga ett framgångsrikt företag, vara en god ledare samt utvecklas till en förebild för andra unga entreprenörer. Syftet med utmärkelsen är att främja unga entreprenörers framgång och tillväxtvilja."

Övriga nominerade utöver Ludwig Pettersson är Anton Nakic (Bon Cena), Elvira Eriksson (Mockberg AB), Azddin Benberkan (Quickbutik), Isak Werme (Liqway), Sandra Jönsson (Wellbefy), John Drakenberg Renander (Alex Therapeutics), Julia Wrede (Gravel), Olle Sandberg och Tobias Göransson (Corlin Eyewear) samt Viktor Stensson (Bokio).

– Jag är stolt över att nämnas i ett sällskap av så många andra unga och drivna entreprenörer, och jag tror att vi tillsammans skapar utrymme och motivation åt varandra när man ser att det går bra även för andra unga företagare i Sverige, säger Ludwig Pettersson.

Kriterierna för att kunna bli nominerad är följande - Den nominerade grundaren:

  • är under 30 år vid nomineringstillfället
  • har startat och driver ett aktiebolag
  • är majoritetsägare tillsammans med eventuella medgrundare
  • har minst en betalande kund
  • har fakturerat minst 500 000 kr
  • har potential att bli en framgångsrik entreprenör

Varje år delar Founders Alliance ut utmärkelser i flera olika kategorier inom Founders Awards på Entreprenörsgalan. Syftet med utmärkelserna är att inspirera till ett uthålligt företagsbyggande i Sverige genom att belöna och lyfta fram särskilt framgångsrika entreprenörer.

 

Platsannonser