Johan Roos och Robert Andersson förstärker Savelends styrelse. Foto: Savelend.
Johan Roos och Robert Andersson förstärker Savelends styrelse. Foto: Savelend.
Fintech

Savelend utökar styrelsen och ökar omsättningen

Fintech-bolaget Savelend Credit Group förstärker styrelsen med dels en SEB-veteran och dels en expert på tillväxtbolag. Samtidigt visar den senaste årsredovisningen en omsättningsökning på 42 procent jämfört med föregående år.

Uppdaterad 2020-07-02
Publicerad 2020-07-01

Fintech-bolaget Savelend Credit Group förstärker styrelsen med dels en SEB-veteran och dels en expert på tillväxtbolag.

I samband med bolagsstämman nyligen anslöt två nya ledamöter till Savelends styrelse som nu består av åtta personer.

Den ena är en riktigt tung bank-veteran, Johan Roos, som arbetade som koncernekonomichef på SEB under perioden 2007-2016. Därefter har han varit CFO på RSA Scandinavia (Codan/Trygg-Hansa). I vintras gick han in i Avanzas styrelse.

Savelend beskriver det i ett pressmeddelande som att Johan Roos har djup kunskap om att utveckla och genomföra strategier inom CFO-området, utnyttja resultathantering för affärsutveckling, effektivitet och noggrannhet i processer, intern kontroll och myndighetskrav. Han har också bred erfarenhet av outsourcing av affärsprocesser.

– Savelend har en mycket stark teknisk plattform med tjänster som erbjuder kunderna nya effektiviseringsmöjligheter och unika investeringsprodukter. Detta ger goda möjligheter för såväl kunder som aktieägare. Jag ser fram emot att jobba med Savelend på denna tillväxtresa, kommenterar Johan Roos.

Den andra styrelseledamoten är Robert Andersson, med lång erfarenhet av tillväxtbolag. För närvarande som vd för First North-noterade Net Gaming Europe och innan dess motsvarande uppdrag på Enlabs och Catena Media. Han sitter också i styrelsen för Enlabs.

Enligt Savelend har han dokumenterad erfarenhet och framgång av kapitalanskaffningar och att börsintroducera bolag.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att jobba med Savelend, ett väldigt fint bolag med mycket spännande tillväxtplaner, säger Robert Andersson i en kommentar.

I styrelsen sitter för övrigt Bo Engström, ordförande, samt ledamöterna Alexander Lidén, Birgit Köster Hoffmann, Jonas Ahlberg, Ludwig Pettersson och Peter Hein.

Koncernens har tre produktgrupper: Save, Lend och Solutions. I produktgruppen Save finns företagets investeringsplattform. Enligt årsredovisningen för 2019 mer än fördubblades antalet investerare i Save under året. Ambitionen är att bygga en marknadsplats för krediter. Avkastningen för investerarna på Savelends plattform blev 10,18 procent efter kreditförluster och avgifter. 

I produktgruppen Lend förmedlar Savelend och ger ut krediter till både företag och konsumenter.

Solutions handlar om en systemlösning som automatiserar fakturaflödet. 2019 skapades omkring 1 miljon fakturor vilket är omkring fyra gånger så mycket som under 2018. 

Nettoomsättningen 2019 landade på 44,7 miljoner kronor, upp hela 42 procent jämför med de 31,4 miljoner kronorna 2018.

Samtidigt förbättrades resultatet avsevärt, från en förlust på 11,4 miljoner kronor till en förlust på 5,5 miljoner kronor.

Platsannonser