Finans

Savelend tar sikte på Finland med före detta Collectorchef

Savelend har rekryterat Miika Engström som Chief Revenue Officer.

Publicerad 2021-01-22

Miika Engström kommer att ingå i Savelends ledningsgrupp och blir även vd i dotterbolaget Billecta Finland OY. Koncernen är sedan tidigare aktiv på den finska marknaden och kommer genom denna rekrytering att göra Finland till en prioriterad marknad för tillväxt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Miika Engström har bland annat varit vd på den finska p2p-plattformen Fixura. Innan dess var Miika Head Of Payment Solutions Finland för Resurs Bank och Managing Director på Collector; i bägge fallen som ansvarig för att starta igång verksamheten i Finland.

– Under största delen av min karriär har jag varit med och byggt tillväxtbolag. Jag känner mig väldigt inspirerad och driven av att bli tillsatt som förste CRO till detta snabbt växande bolag, vilket redan har byggt starka och kundorienterade lösningar. Jag ser också fram emot att vara med och ta nästa kliv i tillväxten och expansionen utomlands, säger Miika Engström.

–Savelend befinner sig på en spännande plats i vår utveckling och vi har länge blickat mot Finland. Finland liknar till mångt och mycket Sverige och kombinationen av vår teknik och Miikas erfarenhet är vi övertygade om att Finland kommer bli en viktig marknad för oss framgent, säger Ludwig Pettersson, koncernchef för Savelend.

Inledningsvis kommer finansiering av företag att prioriteras i form av fakturaköp och företagslån. 

Platsannonser