Annons

Annons

Ludwig-Pettersson-Vd-och-grundare-Savelend.jpg

Ludwig Pettersson grundade Savelend redan 2013 under sina civilekonomstudier som han aldrig slutförde. Istället bestämde han sig för att bli entreprenör på heltid. Foto: Savelend

Savelend köper faktureringsbolaget Billecta

Kreditbolaget Savelend förvärvar den digitala faktureringstjänsten Billecta. Köpet har finansierats med kapital från nystängd runda på 10 miljoner kronor.

Savelend, grundat 2013 av Gävlesonen Ludwig Pettersson, erbjuder en investeringsplattform för utlåning och handel med krediter och gör även fakturaköp.

Bolaget tog i början på september i år in 10 miljoner kronor i en finansieringsrunda. Pengarna skulle bland annat användas för att finansiera ett strategiskt förvärv, hette det då. 

Och nu står det klart att Savelend köper den digitala fakturatjänsten Billecta – ett Stockholmsbaserat företag som bland annat automatiserar fakturaflöden, inklusive bokföring, betalningspåminnelser och kravhantering.

Annons

Annons

Billecta väntas bidra positivt till Savelend-koncernens resultat- och kassaflöde – och konsolideras från och med det fjärde kvartalet 2018 i resultat- och balansräkningen.

Betalning sker både via kontanta medel och med nyemitterade aktier. Ingen köpeskilling har offentliggjorts men enligt källor till Di Digital värderas Billecta till cirka 40 miljoner kronor.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons