Ludwig Pettersson grundade Savelend redan 2013 under sina civilekonomstudier som han aldrig slutförde. Istället bestämde han sig för att bli entreprenör på heltid. Foto: Savelend
Fintech

Savelend köper faktureringsbolaget Billecta

Kreditbolaget Savelend förvärvar den digitala faktureringstjänsten Billecta. Köpet har finansierats med kapital från nystängd runda på 10 miljoner kronor.

Uppdaterad 2018-09-19
Publicerad 2018-09-19

Savelend, grundat 2013 av Gävlesonen Ludwig Pettersson, erbjuder en investeringsplattform för utlåning och handel med krediter och gör även fakturaköp.

Bolaget tog i början på september i år in 10 miljoner kronor i en finansieringsrunda. Pengarna skulle bland annat användas för att finansiera ett strategiskt förvärv, hette det då. 

Och nu står det klart att Savelend köper den digitala fakturatjänsten Billecta – ett Stockholmsbaserat företag som bland annat automatiserar fakturaflöden, inklusive bokföring, betalningspåminnelser och kravhantering.

Billecta väntas bidra positivt till Savelend-koncernens resultat- och kassaflöde – och konsolideras från och med det fjärde kvartalet 2018 i resultat- och balansräkningen.

Betalning sker både via kontanta medel och med nyemitterade aktier. Ingen köpeskilling har offentliggjorts men enligt källor till Di Digital värderas Billecta till cirka 40 miljoner kronor.

Platsannonser