FinansNyhet

SAS flyger till Kina igen

Publicerad

Från den 29 september blir det åter igen möjligt att flyga direkt från Skandinavien till Kina med SAS när flygningarna från Köpenhamn till Shanghai återupptas med en avgång i veckan.

Camilla Jonsson

Efter klartecken från kinesiska myndigheter kan SAS nu möta den efterfrågan som finns på affärsresor och transporter. SAS har inte trafikerat Kina med direktflyg sedan den 31 januari.

Shanghai-rutten kommer att trafikeras med SAS nya Airbus 350 flygplan som minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen med nästan 30 procent, jämfört med tidigare motsvarande modeller. Det framgår av ett pressmeddelande.

I slutet av oktober planerar SAS även att återuppta rutten till Peking, förutsatt att SAS får tillstånd av myndigheterna.

Annons

För närvarande flyger SAS till 75 destinationer och upp till 380 flyg om dagen. SAS följer utvecklingen kontinuerligt och är redo att justera trafiken i takt med att reserestriktioner hävs och efterfrågan på resor ökar. 

Eftersom det fortsatt råder osäkerhet kring restriktioner och det sker förändringar i reserekommendationer erbjuder SAS resenärer möjlighet och byta ut en planerad resa och biljett mot en SAS Travel Voucher upp till 16 dagar före avresa. Det gäller för alla internationella resor fram till den 15 januari.

Annons