FinansNyhet

Sara Mazur ersätter Sara Öhrvall i Investors styrelse

Publicerad

Ericssons tidigare forskningschef Sara Mazur föreslås som ny styrelseledamot i Investor istället för Sara Öhrvall som går till ett nytt operativt uppdrag.

Realtid.se

Styrelseledamoten Sara Öhrvall har meddelat att hon på grund av ett kommande uppdrag inte längre står till förfogande för omval vid Investors årsstämma 2018. Med anledning av det har valberedningen modifierat sitt förslag genom att föreslå att Sara Mazur väljs som ny styrelseledamot i Investor, skriver bolaget i ett pressmeddelande

Sara Mazur är svensk medborgare och född 1966. Sara Mazur är bland annat vice ordförande i Wallenberg Artificial Intelligence, Autonomous System and Software Program (WASP) och styrelseledamot i Chalmers och Saab. Hon är också medlem i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Sara Mazur har varit vice vd och forskningschef på Ericsson, en befattning som hon lämnade nyligen, samt haft olika ledande befattningar inom Ericsson-koncernen sedan 1998. Hon är teknologie doktor och civilingenjör inom elektroteknik från Kungliga Tekniska Högskolan.

Annons

Valberedningens bedömning är att Sara Mazur kommer att tillföra styrelsen värdefull kompetens och erfarenhet inom bland annat teknik samt forskning och utveckling samt att hon är mycket väl lämpad som styrelseledamot i Investor.

Till nyhetsbyrån Direkt uppger den tidigare styrelseledamoten Sara Öhrvall att det inom en vecka kommer att kommuniceras vilket nytt uppdrag det är som hon går till, att det är operativt och att det medför att hon även avvecklar en del andra av sina styrelseuppdrag.

Annons