M&A

Säkra förvärvar Collea 

Säkra satsar på storkundssegmentet och förvärvar Collea som är experter på kollektivavtalade tjänstepensionslösningar och försäkringar.

Uppdaterad 2020-06-17
Publicerad 2020-06-17

– Collea är ett mycket fint bolag med samma värdegrunder som Säkra, där kunden i centrum är grundpelaren. Att kunna förvärva och attrahera Collea som partner i Säkra är ett styrketecken säger Richard Nilsson, Tillväxtchef för Säkra i en skriftlig kommentar.

Collea är specialiserat inom svenska kollektivavtalade pensioner och försäkringar. Bolaget startades 1993 av två större koncerner i Malmö för att ansvara för företagens pensions- och försäkringsförmåner till sina anställda. I dag har Collea över 20 av Sveriges största företag som kunder med drygt 10 000 anställda.

– Arbetsgivarperspektivet är ett starkt DNA i verksamheten och Collea ser sig som en värdebärare för det stora behovet av att vara en långsiktig opartisk aktör på marknaden. Tack vare Säkras muskler när det gäller kompetensförsörjning, compliancestöd och finansiell långsiktighet kommer Collea kunna välkomna fler uppdragsgivare, säger Per-Arne Warfving, vd på Collea i en presskommentar.

Genom anslutningen till Säkra kommer Collea kunna bygga vidare på befintligt koncept och expandera verksamheten ytterligare för att kunna serva fler företag som har kollektivavtalade tjänstepensionsavtal.

–  I och med Säkras förvärv av Collea så etablerar vi även på livsidan ett storkundskoncept. Collea-konceptet är helt utan tredjepartsersättning vilket är mycket uppskattat av Colleas kunder och ett konkurrenskraftigt erbjudande på marknaden. Vi vänder oss främst till stora företag med kollektivavtal. Inom kort kommer vi att rekrytera fler specialister för att utveckla konceptet ytterligare för nya kundföretag, säger Eva Pantzar Waage, vd och Koncernchef på Säkra.

Säkra är ett kunskapsföretag som erbjuder kvalificerad försäkringsförmedling och finansiell rådgivning för både företag och privatpersoner. Säkra har idag över 280 medarbetare på drygt 70 kontor runt om i Sverige och har idag en stark position med nöjda kunder och en tydlig lokal förankring.

 

Platsannonser