Finans Nyhet

Safello rekryterar Kennemar från Swedbank

Taggar i artikeln

Safello Swedbank
Andreas Kennemar kommer närmast från en roll som Technology Evangelist på Swedbank och var tidigare Head of Blockchain på Handelsbanken. Foto: SafelloAndreas Kennemar kommer närmast från en roll som Technology Evangelist på Swedbank och var tidigare Head of Blockchain på Handelsbanken. Foto: Safello
Andreas Kennemar kommer närmast från en roll som Technology Evangelist på Swedbank och var tidigare Head of Blockchain på Handelsbanken. Foto: Safello
Publicerad

Kryptomäklaren Safello kompletterar ledningsgruppen med tre nya namn. Andreas Kennemar,  Karl Garberg och Michal Gromek.

Realtid.se

Andreas Kennemar kommer närmast från en roll som Technology Evangelist på Swedbank och var tidigare Head of Blockchain på Handelsbanken.  Han tillträder sin nya roll i Safello som Chief Operating Officer den 1 juni. Safellos nuvarande COO, Michal Gromek, tillträder en ny befattning som Chief Compliance Officer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Karl Garberg har erfarenhet från fintech-industrin med ledande roller på iZettle (nu Zettle by PayPal) och Toborrow.  Han kommer närmast från rollen som marknadschef på United Spaces och han tillträder sin nya roll som Safellos Chief Marketing Officer nästa vecka.

För ett par veckor sedan blev det klart att bolaget rekryterat Johan Edin som Chief Financial Officer.  Han kommer till kryptomäklaren med erfarenhet fr¨ån DNB Bank, Arctic Securities, Citigroup och Goldman Sachs.

Annons

Safello förväntas att noteras på Nasdaq First North Growth Market under andra kvartalet 2021.

Annons