Safello
Foto: Behnam Norouzi via Unsplash
Fintech

Safello flaggar för minskad bruttovinstmarginal efter sänkta avgifter för kryptoköp

Safello sänker vissa transaktionsavgifter och inför samtidigt en minimidebitering på samtliga transaktioner.

Uppdaterad 2021-10-11
Publicerad 2021-10-11

Kryptoplattformen Safello ser över sin prislista som ett led i att accelerera kundanskaffningen och ytterligare öka transaktionsvolymen. I samband med att vissa avgifter sänks flaggar fintechbolaget för en minskning av bruttovinstmarginalen. Bedömningen är att bruttovinstmarginalen, vilken låg under det andra kvartalet 2021 på 4,6 procent, minskar med 0,50-0,75 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Safello sänker transaktionsavgiften för Swish, det populäraste och snabbaste betalningsalternativet på plattformen, sänks till 5 procent från 7 procent, och även avgifterna för widgettransaktioner såsom referral från partnersidor och kryptoköp till externa plånböcker till 5 procent. Samtidigt inför Safello en minimidebitering på 35 kronor på samtliga transaktioner. Produkterna för större transaktionsvolymer, Safello Business och Safello Premium, bibehåller sin prisnivå på 2 procent. Kryptoköp med Bankgiro, SEPA eller Klarna Open Banking samt försäljningsavgifter är oförändrade.

– Detta är nästa steg i Safellos åtagande att sänka trösklar, öppna upp och göra det möjligt för fler kunder att investera i kryptoekonomin på ett enkelt och säkert sätt. Vi följer marknadsutvecklingen och vill positionera oss konkurrenskraftigt för att framtidssäkra våra tillväxtplaner, säger Frank Schuil, vd och medgrundare av Safello, i en skriftlig kommentar.

Platsannonser

Logga in