Sabuni avgår som partiledare för Liberalerna

Taggar i artikeln

Liberalerna Nyamko Sabuni
Nyamko SabuniNyamko Sabuni
Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Nyamko Sabuni har meddelat sin avgång som partiledare för Liberalerna.

Realtid.se

Nyamko Sabuni valdes till partiledare i juni 2019. 

Väljarstödet för Liberalerna har varit lågt under de senaste åren. I SVT/Novus senaste väljarbarometer fick Liberalerna 2,1 procent.

–Diskussionen om hela mig skymmer sikten från det som är viktigast. Det är inte jag som ska gå i första ledet längre, jag har därför meddelat valberedningen att jag avgår, säger Nyamko Sabuni på en pressträff, enligt Ekot.

Annons

Tidigare förste vice partiordförande Johan Pehrson inträder i dag som ny partiledare för Liberalerna, skriver partiet på sin hemsida.

”Det är en ny uppgift som jag tar på mig med ödmjukhet och energi. Liberalerna är nyckeln till en liberal borgerlig regering och jag står redo att leda Liberalerna genom en historisk valrörelse”, säger Johan Pehrson i en kommentar.

Annons