Så väljer sparare fonder i premiepensionen. Foto: Pensionsmyndigheten.
Så väljer sparare fonder i premiepensionen. Foto: Pensionsmyndigheten.
Morgonsvepet

Så väljer sparare fonder i premiepensionen

Morgonsvepet torsdag: Skandia har kartlagt svenskarna viktigaste faktorer inom premiepensionen och IMF släpper stödpaket för att motverka coronaviruset.

Uppdaterad 2020-03-06
Publicerad 2020-03-05

Så väljer sparare fonder i premiepensionen
Skandia har i en ny undersökning kartlagt vilka faktorer som avgör svenskarnas fondval i premiepensionen. Enligt undersökningen är det fondernas avgiftsnivå som är den främsta faktorn, följt av risknivå och historisk avkastning. Hållbarhet är fortsatt lågt rankat, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

IMF släpper fram stödpaket
IMF släpper fram ett stödpaket om 50 miljarder dollar för att motverka coronavirusets effekter. Pengarna finns tillgängliga med omedelbar verkan. Det säger IMF-chefen Kristalina Georgieva på onsdagen i en intervju med CNBC.

Breda uppgångar på Asienbörserna
Efter IMF:s stödpaket lyfter de asiatiska börserna. Hongkongs Hang Seng-index är upp 1,9 procent och Shanghais kompositindex är upp 1, procent. Shenzhen-index är upp 1,4 procent och Nikkei 225-index lyfte med 1,1 procent.

Cibus hoppas på miljardaffär med Coop
Det svenska fastighetsbolaget Cibus avser att köpa en fastighetsportfölj från Coop bestående av 111 matbutiker med ett samlat fastighetsvärde om 1,9 miljarder kronor. I samband med affären vill Cibus göra en riktad nyemission av 6,22 miljoner aktier i bolag. Om emissionen sker till gårdagens stängningskurs om 146,5 kronor per aktie tillförs bolaget 911 miljoner kronor. Detta framkommer av två pressmeddelanden.

Real Holding genomför företrädesemission
Fastighetsförvaltaren Real Holding har på en extra bolagsstämma beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Aktieägare i Bolaget erhåller en teckningsrätt av serie B för varje aktie i bolaget.. Tre teckningsrätter ger sedan rätt till teckning av tjugotvå nya aktier av serie B. Teckningskursen är 0,02 kronor per aktie. Detta framkommer av ett pressmeddelande.

Platsannonser