MarknaderNyhet

Så tjänar han pengar på gratis kontorsplatser

Jens ØstgaardJens Østgaard
"Vi ser att de unga bolag som accelereras genom Walborg har ett stort intresse av att träffa fler människor med intresse för innovation och startupkultur. Den här typen av möten kan leda till bättre rekryteringar, erbjuda fler kontakter med marknaden eller leda till viktiga partnerskap som man kanske inte ens visste att man behövde", säger Jens Østgaard till Realtid.
Publicerad
Uppdaterad

Kontorshotellet Walborg Ventures lanserar nu gratis kontorsplatser för alla som inte bor i Göteborg. Realtid frågade vd Jens Østgaard hur han ska tjäna pengar på det.

Anders Frick

Under 2020 tog Jens Østgaard över några kontorsytor i centrala Göteborg för att starta kontorshotell och företagsaccelerator. Resultatet blev Walborg Ventures, som han driver med stöd av fastighetsbolaget Wallenstam och ängelnätveket Nyfikna investerare.

Förutom att hyra ut kontorsrum och skrivbordsplatser erbjuder Walborg Ventures gratis flexplatser – för alla som inte bor i Göteborg.

– Vi ser att de unga bolag som accelereras genom Walborg har ett stort intresse av att träffa fler människor med intresse för innovation och startupkultur. Den här typen av möten kan leda till bättre rekryteringar, erbjuda fler kontakter med marknaden eller leda till viktiga partnerskap som man kanske inte ens visste att man behövde, säger Jens Østgaard till Realtid.

Annons

Hur kom ni på idén att göra den här satsningen?
– Vi har tittat på framgångsrika co-work communities för startups i Norden och Europa. Då har vi sett att gratis möjligheter att på lite närmare håll följa vad som pågår inuti en accelererande miljö är en framgångsfaktor. Det saknas dock här i Göteborg och därför drar vi helt enkelt igång det, säger han.

Vem kan bli en ”Walborg hangaround”?
– Alla som är intresserade av att följa vår miljö för onoterade bolag i kraftig tillväxt närmare än genom klassisk media eller genom de nyheter som man får i sitt personliga flöde. Jag kan dock passa på att säga erbjudandet gäller strötimmar, strötillfällen, för personer som normalt sett inte har löpande kontorsbehov som motiverar en fast kostnad för dem, säger han.

Hur har intresset för att hyra kontorsplatser påverkats av pandemin?
– Vi har en tydlig nisch mot techbolag, men likt andra vanliga kontorshotell så ser vi att kunderna i allt högre utsträckning efterfrågar mer flexibilitet samt korta, smarta kontrakt. Vi ser också att många vill undfly den politik, tröghet eller pendling som man upplever på sitt normala kontor, och därför kontaktar oss, säger Jens Østgaard.

Annons

 

Annons