Så förfalskade af Donner sitt betyg

Som Realtid.se tidigare avslöjat har Johan af Donner förfalskat sina akademiska betyg. Realtid.se har tagit del av förfalskningen.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2009-06-30

På pappret såg allt så bra ut för Johan af Donner, häktad toppchef på Röda Korset. Han stoltserade med en filosofie kandidatexamen från Stockholms universitet inom ämnena juridik och ekonomi.

Men betyget är en förfalskning, vilket Realtid.se kunnat visa tidigare. Johan af Donner har inte skrapat ihop en endaste akademisk poäng.

Nu har Realtid.se fått ta del av dokument som visar hur förfalskningen gick till, steg för steg. Dokumenten förvarade Johan af Donner på en av de arbetsplatser där han fick sparken och fick gå på dagen.

Originalbetyget tillhör PO Dahlstedt. Det är en gammal barndomskamrat till Johan af Donner från villaförorten Saltsjö Duvnäs, utanför Stockholm.

De bodde grannar, gick i samma skola, Duvnäs Skola och de umgicks i samma kompisgäng och beskrivs som nära vänner.

Dahlstedt tog sin ekonomexamen vid Stockholms universitet 1978. På något sätt har Johan af Donner sedan lagt vantarna på kompisens betygsbevis.

af Donner har sedan i flera steg förfalskat Dahlstedts betyg. Han har klippt och klistrat, tipp-exat och sparat ur tills den färdiga förfalskningen stod klar.

PO Dahlstedt är idag chef för Företag på bolåneinstitutet SBAB och ingår i företagsledningen. Han har tidigare haft flera chefsjobb på SEB.

– Jag har inte haft en aning om det här. Det här känner jag verkligen inte till, kommenterar PO Dahlstedt uppgifterna.

För övrigt vill inte Dahlstedt kommentera Johan af Donner-affären.

– Tills någon är dömd får man vänta och se vad det här är frågan om. Jag har ingen lust att delta i de här spekulationerna. Det är gräsligt mot hans fru och barn.

Platsannonser

Logga in