Fastigheter

Rutger Arnhult öppen för ett samgående mellan Castellum och Klövern

Fastighetsinvesteraren Rutger Arnhult föreslogs igår av en splittrad valberedning att bli ny styrelseordförande i Castellum, där han sedan två år är största ägare, liksom han är i flera konkurrenter till bolaget. Det skriver Dagens Industri i onsdagens utgåva.

Publicerad 2020-12-30

Rutger Arnhult ska lämna vd-posten i Klövern samt styrelseplatserna i Klövern och Corem, men han är fortsatt storägare i bolagen.

– Jag kommer som ordförande i Castellum inte känna till om Klövern eller Corem kämpar mot Castellum i någon affär, säger Rutger Arnhult till tidningen.

Ett sätt att undanröja konkurrens mellan bolagen är att slå samman dem, konstanterar tidningen. Castellum har ett börsvärde på 58 miljarder kronor och med Klöverns 22 miljarder kronor skulle det matcha Balders börsvärde på 80 miljarder kronor.

– Under rätt förutsättningar, där samtliga aktieägare i samtliga bolag gynnas lika mycket, skulle jag inte ha något emot det. Volym är absolut viktigt i fastighetsbranschen, säger Rutger Arnhult. Han säger sig dock inte ha övervägt detta på något konkret plan.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in