FinansNyhet

Rutger Arnhult: ”Jag är supertaggad”

Publicerad

Rutger Arnhult beklagar att Castellums valberedning  inte är enig om valet av honom som ordförande och att minoriteten, som har en avvikande åsikt, agerar som den gör. 

Annelie Östlund

Reporter

Den 25 mars, i samband med bolagsstämman, vill en majoritet inom Castellums valberedningen utse Rutger Arnhult till ordförande.

Arnhult, som meddelat att han slutar som vd i Klövern samt lämnar styrelsen i Klövern och Corem, gör sig redo att greppa ordförandeklubban.

–Jag är supertaggad inför att komma in som ordförande i Castellum och få vara med och driva bolaget framöver.

Annons

Men alla står inte bakom majoritetens förslag. Valberedningsledamöterna Vincent Fokke som representerar Stichting Pensioenfonds ABP samt sittande styrelseordförande Charlotte Strömberg, har reserverat sig emot förslaget.

– Det kommer inte göra någon skillnad i praktiken om Rutger Arnhult slutar som verkställande direktör i Klövern samt lämnar styrelsen i Klövern och Corem Property Group. Även om detta skulle vara ett permanent arrangemang kommer Rutger Arnhult fortfarande att vara starkt engagerad i verksamheten hos dessa konkurrenter till Castellum, har de skrivit i en kommentar.

Rutger Arnhult beklagar att valberedningen inte är enig och att minoriteten, som har en avvikande åsikt, agerar som den gör.

Annons

– Normalt sett rättar sig minoriteten efter majoritetens beslut. Att nu avgående ordförande – som vill att budet på Entra ska gå igenom – agerar som hon nu gör är märkligt. Det skapar osäkerhet kring Castellum och gör med största säkerhet inte budsituationen enklare, säger Arnhult och fortsätter:

– Samtidigt känner jag ett starkt stöd bland de institutionella ägarna, och majoriteten i valberedningen är positiv.

 

Annons
Annons