FinansNyhet

Rutger Arnhult: ”Finansieringsförutsättningarna är magiska”

"Rutger Arnhult är en skicklig entreprenör med djup kunskap om branschen", säger Lannnebo i en kommentar. Foto: Pressfoto
Publicerad

”Castellum värderas ännu under sina nivåer innan covid-pandemin trots en i det närmaste opåverkad lönsamhet”, säger Castellums storägare Rutger Arnhult som den senaste veckan köpt på sig ytterligare aktier för 118 miljoner kronor.  

Annelie Östlund

Reporter

I måndags köpte Rutger Arnhult, största ägare och styrelseordförande i Castellum, aktier i bolaget för 60,5 miljoner kronor genom ägarbolaget M2 Asset Management. 

Det var andra köpet på knappt en vecka. Den 8 september förvärvade Arnhult Castellum-aktier för totalt 57,1 miljoner kronor.  

Köpen sker samtidigt som Castellum-aktien fortfarande handlas några procent lägre jämfört med kursen precis före raset i februari och mars 2020.    

Annons

– Castellum värderas ännu under sina nivåer innan Covid-pandemin trots en i det närmaste opåverkad lönsamhet och en fortsatt positiv värdetillväxt i fastighetsportföljen. Därutöver har bolaget en rejäl projektportfölj som kommer leverera ett stark extra värdetillskott framöver, säger Rutger Arnhult till Realtid. 

Han menar att fastighetssektorn – som det senaste decenniet haft draghjälp av rekordlåga räntor, stark ekonomi och gott om kapital – fortfarande befinner sig i en guldsits.  

– Finansieringsförutsättningarna är idag magiska, hyresbasen supersolid, den geografiska mixen är stark och kvaliteten på fastighetsbeståndet imponerar, säger Arnhult och fortsätter:  

Annons

– Fortsatt låga räntenivåer kombinerat med positiv ekonomisk tillväxt kommer att vara gynnsamt för kommersiella fastigheter.   

Annons