Kristina Lindahl von Sydow
Nytt jobb

Rud Pedersen får ny vice vd

Kristina Lindahl von Sydow blir vice vd på PA-byrån Rud Pedersen. Hon berättar för Realtid att hon ser fram emot att arbeta inom public affairs – ett område där efterfrågan på tjänster har ökat under senare år.

Uppdaterad 2016-12-21
Publicerad 2016-12-21

Den 1 februari börjar Kristina Lindahl von Sydow som vice vd på Rud Pedersen Sverige. Kristina Lindahl von Sydow är i dag vice vd på Livsmedelsföretagen och har dessförinnan arbetat som rådgivare till EU-kommissionär Cecilia Malmström och som politiskt sakkunnig på Justitiedepartementet. Hon har tidigare också jobbat i Europaparlamentet och i riksdagen. Dessutom arbetade Kristina Lindahl von Sydow som seniorkonsult på Rud Pedersen precis innan hon rekryterades till Livsmedelsföretagen.  

– När jag slutade på Rud Petersen var vi 10 personer. Nu är det drygt 30 medarbetare på kontoret i Stockholm. Det ska bli spännande att komma tillbaka till ett företag som jag har arbetat på, men som har vuxit så mycket. Det  är ett helt annat företag, säger Kristina Lindahl von Sydow till Realtid.se.

Vid sidan av rollen som vice vd kommer Kristina Lindahl von Sydow att ha ett klientansvar i rollen som seniorkonsult. Hon kommer dessutom att leda de yngre konsulterna på byrån.

– Jag tror att det är viktigt att jobba nära kärnverksamheten, för att kunna vara effektiv i rollen som vice vd.

Efterfrågan på kunskap inom public affairs har ökat under de senaste åren, berättar Kristina Lindahl von Sydow. Det är fler företag än tidigare som anställer personer med ett renodlat ansvar för public affairs och det har blivit vanligare med nischbyråer som är inriktade mot detta område.

– Jag hoppas att jag kan bidra med mina kunskaper och erfarenheter från juridiken, politiken och nu även från livsmedelsbranschen. Bland annat kan jag vara behjälplig i frågor som rör rena procedurfrågor, det vill säga hur beslut fattas i Bryssel och hur dessa beslut påverkar beslut som fattas i Sverige och hur man kan förhålla sig till dessa.

Sedan tidigare är även Torsten Lindström vice vd på Rud Pedersen Sverige och kommer även fortsatt att vara det. Andreas Krohn är Managing Partner i Sverige och Morten Rud Pedersen är CEO och President på Rud Petersen.

Platsannonser