Annons

Annons

Ronnie_Leten.jpg

Ronnie Leten tar över ordförandeklubban i Ericsson.

Ronnie Leten ny ordförande i Ericsson

Det tidigare Atlas Copco-chefen Ronnie Leten nomineras till ny styrelseordförande i Ericsson. Kurt Jofs föreslås samtidigt som ny styrelseledamot.

Ericssons valberedning kommer att föreslå Ronnie Leten till ny styrelseordförande i Ericsson, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Mellan 1985 och 2017 hade Leten olika positioner inom Atlas Copco och var företagets vd och koncernchef 2009–2017.

Leten är idag ledamot av SKF:s styrelse, styrelseordförande i Electrolux och föreslagen som styrelseordförande i Epiroc, den del av Atlas Copco som planeras att delas ut under 2018. 

Annons

Annons

Ronnie Leten är belgisk medborgare, född 1956 och har en civilekonomexamen från Universitetet i Hasselt, Belgien.

Ericssons nuvarande styrelse­ordförande Leif Johansson har tidigare meddelat att han inte ställer upp för omval vid årsstämman 2018.

Valberedningen föreslår även Kurt Jofs som ny styrelseledamot i Ericsson. Jofs var ansvarig för Ericsson Networks 2003–2008 och är idag styrelseordförande i Tieto. 

– Valberedningen har arbetat intensivt och konstruktivt de senaste månaderna och vi är glada över att nu kunna föreslå en ny ordförande för Ericssons styrelse. Det är valberedningens uppfattning att vi i Ronnie Leten hittat rätt person som ordförande i Ericsson, med den erfarenhet och kompetens företaget behöver. Ronnie har ett mycket starkt track record när det gäller värdeskapande. Ronnie är en mycket skicklig affärsman, tekniskt kunnig och strategiskt mångsidig. Vidare har han betydande erfarenhet från digitalisering av stora verksamheter, vilket kommer att vara en tillgång i Ericssons fokuserade arbete tillsammans med dess kunder, säger valberedningens ordförande Johan Forssell, vd och koncernchef i Investor, i en kommentar.

Valberedningens övriga förslag till styrelsen kommer att offentliggöras senare, senast i samband med kallelsen till årsstämman 2018.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons