Börs

Rollén måste betala ränta

Hexagons vd Ola Rollén måste betala ränta för att Skatteverket upptaxerat honom med 35 miljoner. Det har Förvaltningsrätten bestämt genom att avslå Rolléns överklagan.

Publicerad 2019-03-25

Det rapporterar Svenska Dagbladet.

För ett drygt år sedan förlorade Ola Rollén den långdragna tvisten med Skatteverket om en upptaxering på 35 miljoner för åren 2005-2008. Verket ansåg även att han skulle betala kostnadsränta, men Ola Rollén överklagade till Förvaltningsrätten som i slutet av januari i år avslog ärendet.

Tvisten gällde att Ola Rollén spelat ut skattemyndigheter i tre länder mot varandra. Han fick tidigare mer än hälften av sin lön från Hexagons Hongkongbolag, fast han bodde i London. Hos Storbritanniens skattemyndighet yrkade han på att pengarna från Hongkong inte skulle beskattas i Storbritannien.

I Hongkong yrkade han på att inte betala skatt alls.  I Sverige yrkade han på att få betala den låga skatt som gäller för svenskar som bor utomlands.

Men Skatteverket ansåg att han skulle betala full skatt här 2005-2008, för att han hade "väsentlig anknytning till Sverige".

Platsannonser

Logga in