Bank

Rolf Marquradt ny koncernriskchef på Swedbank

Rolf Marquradt blir ny koncernriskchef på Swedbank. Han kommer närmast från en tjänst som finansdirektör på Handelsbanken.

Publicerad 2020-03-16
Rolf Marquardt, ny koncernriskchef på Swedbank.

Rolf Marquardt har arbetat med finansiella frågor på Handelsbanken sedan 2002. Nu tar han steget över till Swedbank och en tjänst som koncernriskchef.

Rolf Marquardt hade under sex år befattningen koncernriskchef på Handelsbanken, han har dessutom arbetat med riskkontroll och compliance på ledningsnivå inom Handelsbanken.

I en pressmeddelande skriver Swedbank att ”rekryteringen av Rolf Marquardt bidrar till att ytterligare stärka en mycket viktig nyckelfunktion inom banken”. Samt att ”han har mångårig bankerfarenhet från flera ledande befattningar och även en god överblick över branschen sedan tiden på Svenska Bankföreningen”.

– Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Rolf Marquardt som med sin gedigna bankerfarenhet och sin djupa kunskap om riskrelaterade frågor blir ett mycket viktigt tillskott för Swedbank och vår koncernledning, säger Jens Henriksson, vd och koncernchef Swedbank i en presskommentar.

Dan Lindwall, chef för Handelsbanken Capital Markets, blir tillförordnad finanschef på  Handelsbanken. Enligt ett pressmeddelande är processen för att hitta en permanent ersättare till Rolf Marquardt påbörjad.

Beskedet om att Rolf Marquardt skulle lämna sin tjänst som CFO i mars 2020 lämnades redan i november förra året. Då var det officiella beskedet att Rolf Marquardt fortsatt skulle vara anställd av Handelsbanken.

Men nu står det alltså klart att Rolf Marquardt  kommer att tillträda tjänsten koncernriskchef på Swedbank den 1 oktober 2020.

Platsannonser

Logga in