FinansNyhet

Roger Josefsson ny hållbarhetschef på Danske Bank Sverige

Publicerad

Danske Bank utser Roger Josefsson till ny hållbarhetschef för Danske Bank Sverige.

Camilla Jonsson

Roger Josefsson.

– Hållbarhet har blivit en affärsfråga globalt och vikten av finansiell kompetens är central för att fatta de hållbarhetsbeslut som alla företag behöver göra de kommande åren. Den svenska marknaden och företagen ligger långt fram i många av frågorna och därför sökte vi en person med spjutspetskompetens inom det finansiella området och en stark drivkraft inom det växande hållbarhetsområdet. Roger Josefsson har den profilen, säger Johanna Norberg, vd på Danske Bank Sverige i en skriftlig kommentar.

Roger Josefsson har tidigare arbetat som chefekonom på Danske Bank (2004-2017) samt på Riksbanken och Finansdepartementet. Nu är han tillbaka ”hemma” med uppdraget att utveckla Danske Banks hållbarhetsarbete och blir en viktig rådgivare internt och externt. 

Annons

-– Danske Bank har en ambitiös hållbarhetsagenda och ett spännande produkterbjudande där banken redan är ledande inom området gröna obligationer. Det finns tydligt mätbara hållbarhetsmål att arbeta mot vilket är viktigt om man ska driva förändring. Nu ska vi ta en ännu starkare och tydligare position på marknaden och bli den bästa finansiella partnern för våra kunder i deras omställning mot ett mer hållbart samhälle, säger Roger Josefsson.

Roger Josefsson tillträder sin nya tjänst den 18 maj 2020.

Annons