Börs

RNB byter vd

RNB petar Nanna Hedlund som vd för Polarn O. Pyret och utser Johan Munck som tillförordnad vd.

Publicerad 2020-02-06

RNB Retail and Brands affärsområde Polarn O. Pyret har utsett Johan Munck som tillförordnad vd från och med den 7 februari. Nu är siktet inställt på att hitta en ny stark ägare till barnklädeskedjan.

Johan Munck ersätter därmed Nanna Hedlund. Förändringen görs för att bolaget behöver en annan vd-profil för att ta sig an de finansiella utmaningarna som bolaget står inför. Det framgår av ett pressmeddelande.

Johan Munck har en gedigen och bred erfarenhet från några av världens ledande detaljhandelskedjor. Han har bland annat haft ett flertal seniora roller inom svenska och europeiska detaljhandelsbolag såsom, Nordenchef för Esprit, försäljningsdirektör på Hunkemöller samt ett flertal tjänster inom både försäljning och inköp på H&M i Sverige, Belgien, Frankrike och Spanien.

–Jag är mycket hedrad att få chansen att leda detta emblematiska varumärke i dessa utmanande tider. Tillsammans med teamet blir nu vår huvuduppgift att vända den negativa försäljningsutvecklingen, fortsätta exekveringen av strategin och samtidigt finna en ny, stark, ägare till Polarn O. Pyret, säger Johan Munck i en skriflig kommentar.

Platsannonser