Riksdagsman jämför Piratpartiet med våldtäktsmän

"Tycker unga män att integritet är viktig eller tycker de inte det???", skriver hon. Läs hennes förklaring till Realtid.se här.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2009-06-17

I söndags skrev Annika Qarlsson (C) ett blogginlägg som väckt starka känslor hos hennes läsare.

I blogginlägget funderar hon över valet och om Piratpartiets framgång.

Hon skriver:

"Däremot så finns en tanke och en reflektion kopplat till Piratpartiets framgång med många unga män som lagt sin röst på dom för att värna den personliga integriteten. Tänker på statistiken som kom härom dagen som visar att det är ofattbart många unga kvinnor som våldtas av unga män som de känner lite grann eller lite mer.

Och jag får inte ihop det – tycker unga män att integritet är viktig eller tycker de inte det???"

Blogginlägget har fått drygt 160 kommentarer. De flesta av dem kritiska till hennes funderingar.

Hur tänkte du nu?

– Jag tänkte inte som de flesta tolkade det. Som kvinnoförbundsordförande har jag under många år jobbat med frågor som rör den kroppsliga integriteten som våldtäkter. Det som jag försökte efterlysa var hur vi kunde koppla ihop det och få även den här gruppen att också innefatta kroppslig integritet. Det är mycket olyckligt hur det har tolkats.

Men det är mycket lätt att man tolkar det som att du jämför piratpartister med våldtäktsmän...

– Så är det absolut inte. Utan tvärtom, det handlar om deras engagemang om integritet och hur man kan koppla det samman med engagemanget om kroppslig integritet, där människor gör övergrepp på andra människor.

Hur kan du koppla ihop kroppslig integritet med integriteten på nätet?

– Den respekten som man kräver om att ha fritt utrymme på nätet den är exakt samma som unga kvinnor kräver ute på gator och torg. Det handlar om att ha respekt så att man inte inkräktar på mig och mina rättigheter. För mig finns det väldigt stora likheter. Jag skulle därför önska att den frågan omfattades av det engagemanget. Det var det som var spåret.

Samtliga kommentarer som lämnats på hennes blogg har hon godkänt. Annika Qarlsson har nu rätta blogginlägget med ett nytt och har rett ut missförståndet.

Läs det kritiserade blogginlägget här.

Platsannonser

Logga in