Finans

Rikard Josefson blir ny vd för Avanza

UPPDATERAD Rikard Josefson, i dag vd på Länsförsäkringar Bank, tillträder tjänsten som ny vd för Avanza senast inom sex månader. Johan Prom kvarstår som vd fram till tillträdandet. Samtidigt träder Anders Borgcrantz, CFO i Länförsäkringar Bank in som tillförordnad chef i Länsförsäkringar Bank.

Uppdaterad 2017-06-29
Publicerad 2017-06-29

Styrelserna i Avanza Bank Holding AB och dotterbolaget Avanza Bank AB har utsett Rikard Josefson till ny vd efter Johan Prom som kvarstår som vd fram till Rikard Josefson tillträder senast om sex månader.

- Rikard har kunskapen och kärleken till kunder, teknik och bank. Precis som vi på Avanza. Därför fann vi varandra väldigt snabbt och naturligt, säger Sven Hagströmer, ordförande Avanza.

Rikard Josefsson har sedan sex år arbetat som vd på Länsförsäkringar Bank och där bland annat utvecklat bankens mobiltjänster, bolån och sparrobot. Tidigare var Rikard 25 år på SEB.

- Jag är stolt över mitt arbete på Länsförsäkringar där vi under min tid som VD dubblat volymerna. Nu är jag taggad att följa med på Avanzas spännande resa som bankutmanare, säger Rikard Josefson.

Länsförsäkringar meddelar samtidigt att Rikard Josefson lämnar sin tjänst som chef för banken den 30 juni. Anders Borgcrantz, CFO i banken, träder med omedelbar verkan in som tillförordnad chef, och emdlem i koncernledningen.

– Rikard har på ett mycket förtjänstfullt sätt utvecklat och drivit Länsförsäkringars bankaffär. Banken är nu etablerad som den femte största retailbanken i Sverige och med mycket nöjda kunder. Jag vill rikta ett stort tack till Rikard samtidigt som jag önskar honom lycka till i sin nya roll som vd för Avanza, säger Johan Agerman.  

Rikard Josefsons bakgrund i sammandrag:

2011 - 2017 Länsförsäkringar Bank, vd.

1986 - 2011 SEB. Senast som ställföreträdande chef för SEB:s svenska bankverksamhet. Regionchef under sex år med ansvar för bland annat telefon och internetbank samt utveckling och försäljning.  

Utbildning: Fil kand i ekonomi vid Stockholms Universitet.

Platsannonser