Nytt jobb

Rightbridge Ventures utser vd

Abelco Investment Groups nya dotterbolag Rightbridge Ventures får en vd.

Publicerad 2020-03-17

Rightbridge Ventures, ett dotterbolag inom gaming och esport till Abelco Investment Group, tillsätter Carlos Barrios som vd för bolaget med omedelbart tillträde. 

– Jag är väldigt motiverad och hedrad inför detta förtroendeuppdrag. Min prioritet under de kommande veckorna är att träffa bolag, investerare och jobba intensivt på de investeringsmöjligheter som redan har identifierats. Gaming och esport är inte bara branscher med kraftigt tillväxt, men är också en framtidsekonomi. Vi ser till exempel hur nedladdning av mobilspel i Apple Store i Kina stegrade 80 procent i jämförelse med samma period under 2019, säger Carlos Barrios, tillträdande vd på Rightbridge Ventures, i en kommentar.

Carlos Barrios, ny vd på Rightbridge Ventures.
Carlos Barrios, ny vd på Rightbridge Ventures. Foto: Carlos Barrios

Carlos Barrios har erfarenhet inom riskkapital, gaming, digitalisering och digitala tillväxtbolag samt företagstransaktioner. Han har internationell erfarenhet inom tech och transaktioner och har jobbat på företag som Ericsson, Telefónica, UBS och RBS, både som affärschef samt som rådgivare.

– Bildandet av Rightbridge och rekryteringen av Carlos är vårt sätt att visa den förändring som nya Abelco går igenom: ett aktivt fokus i att kunna stödja och utveckla våra portföljbolag och synergier, både i Skandinavien och i Asien med målet att maximera avkastning och bygga ett bolag inom den nya media och gamingindustrin, säger Johan Rooth, vd Abelco och Rightbridge Ventures styrelseordförande, i en kommentar.

Platsannonser