Fintech

Revolut tar in 80 miljoner dollar från TSG Consumer Partners

Fintechbolaget Revolut tar in 80 miljoner dollar från TSG Consumer Partners och stänger en Serie D-runda på 580 miljoner dollar

Publicerad 2020-07-27

Revolut, en global finansiell plattform med drygt tolv miljoner kunder runt om i världen, har stängt sin serie D-runda, som tillkännagavs tidigare på året, med ytterligare 80 miljoner dollar vilket totalt ger 580 miljoner dollar mot samma värdering. Investeringen kommer från TSG Consumer Partners, ett San Francisco-baserat private equity-företag som samarbetar med grundare och ledningsgrupper för att utveckla globala varumärken med stark tillväxt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sedan lanseringen 2015 har Revolut expanderat avsevärt utöver sitt ursprung som en FX-produkt och lagt till flera nya funktioner såsom courtagefri aktiehandel, donationer, budgetkontroll och handel med kryptovaluta.

Revolut kommer använda kapitalet till att skynda på implementationen av bankverksamheten i Europa vilket inkluderar bank-konton och lån. I tillägg går kapitalet till utveckling av nya produkter vilket inkluderar nya verktyg och förmånsprogram för kunder.

– Vi letade inte aktivt efter mer kapital, men TSG kom med ett spännande förslag om att arbeta tillsammans. Med tanke på TSG: s erfarenhet från tidigare investeringar i några av de mest framgångsrika och innovativa konsumentföretagen under de senaste åren, var vi väldigt glada över att få med dem på tåget när vi nu pushar på utvecklingen av vår plattform, säger Nik Storonsky, grundare och vd för Revolut, i en skriftlig kommentar.

– Nu när vår Serie D är klar kan vi rikta våra insatser till att lansera full bankverksamhet i Europa och skynda på produktutvecklingen i USA. Med tanke på det nuvarande klimatet är vi glada över att vara i en stark position för att utveckla bättre banktjänster till människor runt om i världen. 

 

 

Platsannonser