FinansNyhet

Revolut lanserar nytt betalningssystem för företagare i Sverige

RevolutRevolut
Nik Storonsky, VD och grundare av Revolut.Foto: Revolut
Publicerad

Revoluts nya betalningssystem gör det möjligt för företag, inklusive de utan e-handelsinfrastruktur, att ta emot online-kortbetalningar direkt till sitt konto.

Marlène Sellebråten

Som en del av Revolut Business Företagspaket lanserar nufintech-bolaget online-kortbetalningar direkt till företagskontot i Sverige och 12 andra länder i Europa.

Den nya lösningen går ut på att företag kan begära betalningar från vem som helst i världen utan att behöva ha en webbplats eller webbutik, detta genom att använda en säker betalningslänk som företaget delar med sina kunder. Detta görs genom att installera Revoluts checkout-plugin eller genom att bygga en egen kassalösning med hjälp av Revoluts anpassningsbara widgeten och Merchant API. Den nya funktionen innebär även att företagen inte behöver växla mellan betal- och bankplattformar, säger Revolut. Det går att acceptera betalningar i 14 valutor och därmed spara på valutaomvandlingar. Tillgångar kan sedan behållas i samma valuta eller konverteras, till interbankränta. 

– Betalningar är kärnan i alla företag, därför har vi skapat en lösning som inte bara uppfyller företagares behov och krav på företagskonton utan också deras krav på betalningar. Med tanke på den rådande situationen i Europa blir det allt mer nödvändigt för företag att kunna göra affärer online. Därför inför vi inte bara ett nytt sätt att ta emot betalningar via webbplatser, vi möjliggör nu även kunder som inte har online-närvaro att kunna ta betalt snabbt genom säkra betalningslänkar, säger Nik Storonsky, vd och grundare av Revolut.

Annons

Det nya betalningssystemet är för närvarande tillgängligt i Storbritannien, Österrike, Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Spanien och Sverige, och kommer att lanseras till berättigade företag inom EES under de kommande veckorna.

Lanserad 2017, Revolut-appen används idag av 13 miljoner kunder i världen. Revolut har 500 000 företagskunder. 

Annons