Bank

Resurs Bank vill emittera SEK-obligationer

"Vi vill ha en lite jämnare fördelning av sparkonton och obligationer", uppger Gunilla Wikman Investor Relations Manager på Resurs Holding för Realtid. Transaktionen beräknas ske inom snart framtid, enligt banken.

Uppdaterad 2017-03-08
Publicerad 2017-03-08

Resurs Bank AB, ett dotterbolag till Resurs Holding, har gett Carnegie och Swedbank i uppdrag att undersöka möjligheten att emittera fyraåriga icke säkerställda SEK-obligationer inom sitt befintliga MTN-program om 3 miljarder kronor. Hittills har banken emitterat 1,1 miljarder kronor, uppger Gunilla Wikman Investor Relations Manager på Resurs Holding.

Transaktionen beräknas ske inom en snar framtid, beroende på marknadsförutsättningarna, enligt ett pressmeddelande.

– Vår finansiering ser ut så att vi har en stor andel inlåning som är sparkonton och sedan har vi en mindre del som är obligationer och vi vill ha en lite jämnare fördelning av sparkonton och obligationer. Det har vi berättat för våra aktieägare under en ganska lång tid att vi sträver efter att ha. Vi tar inte in mer pengar för att vi har behov av mer pengar utan det är bara en förändring av vår finansiering, säger Gunilla Wikman Investor Relations Manager på Resurs Holding.

Resurs Bank har tre olika obligationer och tre olika sparkonton.

– Vi vill hitta en balans i både vilka motparter vi har och durationen hur lång tid de här löper på så att de balanserar vår verksamhet.

Så sent som i januari i år emitterade Resurs Bank efterställda Tier 2 obligationer om 300 miljoner kronor under Resurs Banks MTN-program med en total ram om 3 miljarder kronor som löper under 10 år med en rörlig ränta om tre månaders Stibor plus 4,4 procent. Senare under februari emitterade Resurs Bank seniora icke-säkerställda obligationer om 300 miljoner kronor på den nordiska marknaden som löper på tre år med en rörlig ränta om tre månaders Stibor plus 1.55 procent.

Dessförinnan, i juni 2016, fick Carnegie och Swedbank samma uppdrag som i dag att undersöka möjligheten att emittera icke säkerställda SEK-obligationer inom sitt befintliga MTN-program med ett rambelopp om 3 miljarder kronor.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in