Bank

Resurs Bank växer starkt

Nischbanken slår förväntningarna och fortsätter att ta marknadsandelar.

Uppdaterad 2016-08-09
Publicerad 2016-08-09

Resurs Bank redovisar ett rörelseresultat på 309 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016, vilket slår förväntningarna på 294 miljoner kronor, enligt SME Direkts analytikerenkät.

Resurs Holding, som står bakom Resurs Bank och Solid Försäkring, noterades den 29 april i år. Justerat för engångskostnader avseende börsnoteringen uppgår rörelseresultatet till 323 miljoner kronor.

Rörelsens intäkter ökade med 25 procent under halvåret till 1.3 miljarder kronor jämfört med samma period i fjol. Rörelseresultatet ökade med 52 procent till 558 miljoner kronor och utlåningen till allmänheten ökade med 38 procent till 19.6 miljarder kronor.

Kärnprimärkapitalrelationen var 13,3 procent vid slutet av andra kvartalet, jämfört med 13,2 procent för kvartalet innan. Ett av bolagets finansiella mål är att hålla relationen över 12,5 procent.

Vd Kenneth Nilsson sammanfattar rapporten med att han är mycket nöjd med halvårets starka resultat och tillväxt.

"Under halvåret kan vi se att de nordiska marknaderna har varit stabila i Sverige och Norge och något ljusnande i Finland och Danmark. Vi ser att vi tar marknadsandelar på flera områden, vilket är mycket glädjande och enligt plan", skriver Kenneth Nilsson i rapporten.

 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in