Fintech

Resurs Bank samarbetar med en ny tech-hub

Resurs Bank engagerar sig i Hetch,  Helsingborg Tech, en ny tech-hub med fokus på att växa och utveckla techbolag. "Vi kan utmana oss själva att bli ännu vassare på utveckling och innovation", säger Erik Frick, COO på Resurs Bank.

Uppdaterad 2019-06-11
Publicerad 2019-06-11

Resurs Bank meddelar under tisdagen att  banken är ett av de första bolagen som engagerar sig i Hetch, Helsingborg Tech, en ny tech-hub med fokus på att växa och utveckla techbolag. Enligt Resurs ger samarbetet tillfälle "att driva egna utvecklings- och innovationsprojekt i en unik och dynamisk miljö, som även kan leda till framtida samarbeten och möjliga investeringar".

– Hela tanken med Hetch verksamhet är mycket tilltalande och vi ser särskilt fram emot att driva projekt i den del av konceptet som kallas Studio, där vi kan utmana oss själva att bli ännu vassare på utveckling och innovation. Vi och våra partners verkar i branscher där tech-utvecklingen går framåt i snabb takt. Det sätter stora krav på oss att hålla ett högt tempo i vårt innovations- och utvecklingsarbete och här ser vi Hetch som ett spännande komplement till vår dagliga verksamhet, säger Erik Frick, COO på Resurs Bank.

Hetch ska fokusera på utveckling av techbolag och erbjuder tre koncept; Inkubator – där man stöttar bolag att ta steget från idé till att skapa ett bolag med tillväxt, Accelerator – där redan befintliga bolag får hjälp att växa via ett program och Studio – som ger etablerade bolag möjlighet att skapa egna inkubatorverksamheter och driva projekt för utveckling och innovation.

Resurs ser möjligheten i samarbetet genom att det bland annat skapas en tech-miljö med ett ekosystem av investerare, rådgivare och partners som också bidrar till talangattraktion och kompetensutbyte.

– Med vår långa erfarenhet av att utveckla innovativa betal- och finansieringslösningar tror vi att vi kan dela med oss av insikter och erfarenheter som kan inspirera och hjälpa nya bolag att växa. Vi ser också fram emot ett kompetensutbyte med andra aktörer som för vår del kan leda till nya spännande samarbeten och utvecklingsprojekt, och kanske till och med framtida investeringar, avslutar Erik Frick.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in