Resurs Bank, Intellect Design Arena
Fintech

Resurs Bank investerar 500 Mkr i molnbaserad bankplattform

Resurs Bank investerar i en ny, helt molnbaserad bankplattform, leverantör är globala fintechbolaget Intellect Design Arena. 

Publicerad 2021-09-16

Resurs investering i transformation uppgår till cirka 500 miljoner kronor varav Intellects molnbaserade lösning utgör en del därav. Det framgår av ett pressmeddelande.

Intelligent teknik och ett API-drivet molnbaserat system ska underlätta för kunder och partners att kunna ta del av personligt anpassade självservicetjänster i realtid. Resurs Bank hoppas kunna optimera sina processer och skapa en än mer effektiv och skalbar verksamhet.

– Kunders och partners krav och förväntningar på användarvänliga och kundanpassade tjänster och produkter är höga. Den nya plattformen ger oss styrka och möjlighet att accelerera våra processer för innovation, produktutveckling och go-to-market vilket vi ser att dagens och morgondagens kunder och partners både efterfrågar och kräver, säger Nils Carlsson, vd på Resurs Bank i en skriftlig kommentar.

Utvecklingsarbetet för att integrera den molnbaserade bankplattformen påbörjas nu och planeras att slutföras under kommande tre till fyra år. Målet är att successivt lansera delar av den nya bankplattformen i verksamheten. Investeringen aktiveras i balansräkningen, varför endast begränsade resultateffekter förväntas under implementeringsfasen. 

Avtalet med Intellect Design Arena kommer att anmälas till Finansinspektionen.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in