Hong Kong. Foto: David Iliff Wikimedia Commons
Hong Kong. Foto: David Iliff Wikimedia Commons
Morgonsvepet

Rekyl på Hongkong-börsen

Hang Seng-index inleder handelsveckan med en uppgång om 3,4 procent, Hannes Snellman rekryterar nytt aktiemarknadsteam och rekonstruktionerna gick upp 50 procent i maj. Det här är morgonens nyheter i korthet.

Uppdaterad 2020-06-01
Publicerad 2020-06-01

Rekyl på Hongkong-börsen
De ledande börserna i Asien inleder handelsveckan med uppgångar. Nikkei 225 är upp 0,7 procent, Hongkongs Hang Seng-index växer med 3,4 procent och Shanghais kompositindex växer med 2,0 procent.

Fyra advokater till Hannes Snellman
Hannes Snellman bildar ett nytt, utökat aktiemarknadsteam med rekryteringen av fyra seniora advokater till bolaget. Sören Lindström, Mattias Friberg, Ola Åhman och Christoffer Saidac har samtliga rekryterats av advokatbyrån Hannes Snellman, skriver Dagens Industri.

Tillväxtverket larmar om 400 misstänka permitteringsbrott
Tillväxtverket har lämnat in cirka 400 tips till polisen om misstänkta brott i samband med korttidspermitteringar, skriver Dagens Nyheter. På måndagen 1 juni börjar Tillväxtverket med oanmälda kontroller på företag som ansökt om stöd för korttidspermitteringar.

AP4 investerar i Nanoform
Fjärde AP-fonden är ankarinvesterare i Nanoforms pågående nyemission inför First North-debuten. Samtidigt kritiserar AP4 de höga ersättningar, som utgör mer än 15 procent av emissionsbeloppet, som går till rådgivare och chefer i bolaget, skriver Dagens Industri.

Rekonstruktioner upp 50 procent i maj
Under maj ökade antalet rekonstruktioner med 50 procent, enligt månadsstatistik från kreditupplysningsbolaget Creditsafe. I år har 196 bolag godkänts för rekonstruktion. Detta är en ökning med drygt 150 procent.  

Bästa månaden för amerikansk råolja någonsin
Oljepriserna steg kraftigt under fredagen vilket innebär att maj var den bästa månaden sedan statistik började föras för den amerikanska råoljan. Vid handelsslut låg WTI-oljan på 35,49 dollar per fat, en uppgång under dagen med 5,3 procent, skriver TT.

Mångmiljardstöd till Lufthansa
EU och den tyska staten har kommit överens om ett räddningspaket på nära 100 miljoner kronor för Lufthansa. Flygbolagets styrelse och aktieägare ska nu fatta beslut om att godkänna paketet, som innehåller ett antal eftergifter från Lufthansas sida, skriver TT.

Platsannonser