Finans

Rekordvinst för Hoist Finance 

Kredithanteringsbolaget Hoist Finance gör en underliggande rekordvinst även för det andra kvartalet och aktiekursen stiger 16 procent på tisdagsförmiddagen.

Uppdaterad 2019-07-30
Publicerad 2019-07-30

Hoists vinst före skatt ökade med 63 procent till 230 miljoner kronor under det andra kvartalet jämfört med motsvarande period förra året. Rörelseintäkterna ökade samtidigt med 23 procent till 797 miljoner kronor. 

Hoists rekordvinst för det andra kvartalet kommer efter motsvarande bedrift även i det första kvartalet, exklusive jämförelsestörande poster, konstaterar bolagets vd Klaus-Anders Nysteen i delårsrapporten.

– Vi är nöjda med arbetet med att standardisera och harmonisera vår arbetsmodell och utvecklingen går bra på alla våra marknader, säger Klaus-Anders Nysteen.

Hoist Finance, som är specialiserat på förvärv av portföljer med förfallna fordringar och i att stödja individer att bli skuldfria, fortsätter att bli mer effektivt och digitaliserat, enligt Nysteen. 

– Vi har en stark inkassering och förhållandet mellan kostnader och intäkter fortsätter att förbättras, säger Nysteen.

Bolagets samtliga marknader fortsätter att vara attraktiva, med ett stort utbud och en minskad prispress, uppger han.

Hoist Finance meddelar på tisdagen även att bolaget har överfört en italiensk portfölj med 225 miljoner euro av osäkra förfallna fordringar till ett nybildat italienskt värdepapperiseringsbolag i samband med upprättandet av en värdepapperisering utan kreditbetyg.

– Idag tar vi vårt första viktiga steg i övergången till en hållbar affärsmodell i det nya regulatoriska klimatet med NPL (non-performing loans, osäkra förfallna fordringar, reds anm) backstop-regleringen, säger Klaus-Anders Nysteen. 

 

Platsannonser