Annons

Annons

Rekordhög kvartalsvinst i KKR

Henry Kravis och George Roberts, medgrundare till ett av världens mest kända riskkapitalbolag, KKR, kan glädjas åt vad de gemensamt beskriver som: ”en av de högsta utdelningsbara kvartalsvinsterna i vår historia.”

Financial Times skriver att KKR med knapp marginal slog förväntningarna för det tredje kvartalet då riskkapitalbolaget tog in flera investerare till sina fonder och kunde skörda prestationsbaserade avgifter från tidigare investeringar som såldes av med framgång. 

Tillgångar under förvaltning uppgick till 195 miljarder dollar vid slutet av september. Det var 27 procent mer än året före. 

Avkastningshungriga investerare har plöjt ner kontanter i fonder som investerar i fastigheter, infrastruktur och företagsobligationer. Men även i utköpsfonder där KKR en gång gjorde sig i ett namn i mitten på 1980-talet.

Annons

Annons

KKR har också sålt flera företag som de köpt före den finansiella krisen eller tidigt i återhämtningsfasen, inklusive det kliniska prövnings-företaget PRA och websajtleverantören GoDaddy. 

Riskkapitalbolaget rapporterade utdelningsbara vinster om 0,6 dollar per aktie efter utspädning beroende på ett incitamentsprogram till den verkställande ledningen.

Det är 20 procent högre än ett år tidigare och 0,1 dollar högre än analytikernas förväntningar.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons